Sisältöön Sivun ylälaitaan Sivukartta Palaute Tulosta
 
 
 

Kävijälaskuri

 
Kävijälaskuri

 

KEHU NAINEN PÄIVÄSSÄ OMALLA FACEBOOK -SIVULLASI! 

 

Naisliiton syyskokouksen julkilausuma 

  Naisten ääni kuuluviin kuntavaaleissa syyskokous 9.10.2016.doc (30.2 kt )

 
 

 

SUOMALAINEN NAISLIITTO

 

TORNION YHDISTYS RY

 

 

Suomalaisen Naisliiton Alatornion osaston perustaminen tapahtui 25.8.1907 Raumon nuorisoseuran talolla. Talolle oli kokoontunut runsaasti naisia perustamaan Naisliiton Alatornion osastoa. Kokous aloitettiin laululla "Siskot yhteen liittykäät". Perustavan kokouksen puheenjohtajaksi valittiin opettaja Elise Viuhkola ja sihteeriksi opettaja Iida Muoniovaara. Lyhyen keskustelun jälkeen osasto perustettiin yksimielisesti ja jäseniksi kirjoittautui heti 40 naista.

Jäsenmaksun suuruus oli ensimmäisenä toimintavuotena 1 mk mutta jos perheessä oli useita jäseniä, oli maksu 50 penniä hengeltä. Heti perustavassa kokouksessa päätettiin rahavarojen kartuttamiseksi ja naisasia-aatteen levittämiseksi perustaa ompeluseura.

Alatornion osaston ehkä merkittävin saavutus on ollut Naiskotiteollisuuskoulun perustaminen vuonna 1930. Koulun omistajana Naisliiton osasto saattoi vaikuttaa koulun opetusohjelmaan ja toimintaan.

Raumon nuorisoseuran talo
 Raumon nuorisoseuran talo
 

 

NAISJÄRJESTÖJEN KESKUSLIITON KUNTAVAALITAVOITTEET 2017-2021  OHEISENA LIITTEENÄ

ohjelma.htm (21.5 kt )

 

Mervi Mustoselle luovutettiin  HIlja Vilkemaan tunnustuspalkinto Minna Canth -seminaarissa 8.10.2016 Aineen Taidemuseon auditoriossa. Kuvassa oikealla Mervi Mustonen, vasemmalla Suomalaisen Naisliiton puheenjohtaja Leena Ruusuvuori ja keskellä Tornion yhdistyksen puheenjohtaja Marja-Riitta Tervahauta.

Kuvan alla olevasta liitteestä voi lukea perusteet.

 

  snl syyskokoustiedote 2016 (2).doc (57.9 kt )

 

  Ohjeita ja kysymyksiä elämäkerran kirjoittajalle 030916.pdf (298.1 kt )